Biciklom preko stepenica, pa do pravih prijateljica

Snježana je naša učenica iz 1.b. Ona voli voziti bicikl, ali bicikl ne voli niti stube, niti stepenice. Mi volimo pri pisanju koristiti riječ stube, jer je bliža hrvatskoj jezičnoj baštini, ali se nikada ne bismo usudili nagovoriti bicikl da zavoli stube. Naša Snježana se usudila, a onda i BUM i TRAS i eto nam je prvoga dana škole u prvi razred na štakama.

Ide naša Snježana školskim hodnikom na štakama, brže nego netko na biciklu. Takva je to curica – vižljasta, okretna, snalažljiva, a izgleda i uporna, jer je štake slušaju i na stubama ispred školske zgrade. Ako bicikl ne će, ima tko hoće.

Zapne li negdje Snježani i zatreba joj pomoć, tu su prijateljice Mia i Dunja te, kako kaže učiteljica Barbara, ostatak ekipe iz 1.b. Svaka čast! Ove godine su, u nešto skučenije učionice, stali naši prvašići iz 1.b, ali je ta i svaka druga prostorija, sigurno premala za njihova velika srca, koja su uvijek spremna činiti dobro.

I eto! Nastava čestito nije niti započela, a prva lekcija je naučena – bicikli i stube jednostavno ne idu zajedno!

Našoj Snježani želimo da brzo odbaci štake, ma koliko s njima spretna bila, i što prije potrči na satu tjelesne kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *