Temelji na kojima stoji cimska škola

Ne vidi se na športskome borilištu samo tko je brži i precizniji. Šport o natjecateljima govori mnogo više nego što bi čovjek mogao zamisliti. Snalažljivost, brzina donošenja odluka, borbenost, ustrajnost, inteligencija, odgoj, poniznost, tolerancija, liderstvo… Svašta ispliva na površinu dok djeca skaču za loptom. To je dobro. Kroz šport učitelji najbrže saznaju s kakvom djecom rade. Športskim prečicama najbrže se dođe do uvida o karakternim osobinama učenika.

Tako se na ovogodišnjem košarkaškom natjecanju naša učiteljica tjelesne kulture, Ivana Džidić, nanovo oduševila svojom ekipom natjecateljica koje su, uprkos činjenici da ne treniraju košarku, pokazale borbenost kakva se rijetko viđa. Loptajući se pod obručima, košarkašice su svladale ekipu iz Treće osnovne škole, a tijesno su poražene od predstavnica Osnovne škole Antuna Branka Šimića.

Ipak, nije samo košarkaško umijeće ono čime se nastavnica Ivana diči. Odgojna dimenzija naše ekipe, mada znamo već dugo te djevojčice, ipak je voditeljicu ekipe ostavila bez daha. Sposobnost naših športašica da se kontroliraju i ne odgovaraju na provokacije, više je nego pohvalna, a još je pohvalnije to što inspiraciju za takav stav crpe iz činjenice da nose školski dres i predstavljaju svoju Školu. Predivno!

Radujemo se svakome rezultatskome trijumfu, ali su nam ovakve odgojne pobjede najmilije, jer znače mnogo sada, sutra, zauvijek.

Na one kojima ove stvari nisu važne i koji su benevolentni na neprihvatljive oblike ponašanja, te pogotovo komunikacije, ne treba previše trošiti tintu – oni su zombiji koji nikada ne prelaze granice vlastitoga apsurdistana.

Košarkašice, zaslužile ste veeeliki pljesak!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *