Noć u muzeju – Franjevački samostan u Fojnici

Digitalizacija je donijela dosta toga dobroga, ali je i nemjerljiv broj loših učinaka iste. Mnoštvo sadržaja i informacija dostupno nam je jednim klikom, pa sve manje imamo naviku čitanja, posjećivanja kazališta, odlazaka u kino – dvorane, muzeje… Nije to dobro, jer susret čovjeka s čovjekom nema nadomjestak i alternativu, nego je to nešto što nas na univerzalan način bogati i izgrađuje. Dužnost nam je boriti se protiv sve veće otuđenosti djece, čovjeka, ljudske vrste uopće.

Zbog svega navedenoga s radošću smo prihvatili sudioništvo u programu Noć u muzeju 2024., koji se odvijao u organizaciji Obrazovnoga centra za demokraciju i ljudska prava CIVITAS. Tako su, predvođeni vjeroučiteljicom Draženom Čuljak i učiteljem povijesti i zemljopisa Franom Ramljakom, naši učenici posjetili muzej koji se nalazi u sklopu franjevačkoga samostana Duha Svetoga. Uz obilazak muzejskih eksponata, djeca su bila i sudionici prigodnih radionica, te su se susrela s vršnjacima iz drugih škola.

Različitosti su ukras svijeta. Susreti s drugim kulturama, nacijama i vjerama, obogaćuju nas i potiču da čuvamo vlastiti identitet, kako bismo na taj način čuvali i predivnu svjetsku raznolikost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *